Gerlof Leistra Premium Corner

Korte metten met huiselijk geweld: het succes van de combi-zitting

21 januari 2019Leestijd: 2 minuten

In 2018 kwamen volgens de moordlijst van Elsevier Weekblad 39 vrouwen om het leven, van wie de meesten door een wraakzuchtige (ex-)partner. Politie, justitie en hulpverleners doen alles om huiselijk geweld te voorkomen, maar staan vaak ook machteloos. Rechters beleggen met succes ‘combi-zittingen’.

Eind vorig jaar gingen in Rotterdam zo’n duizend mensen de straat op na drie moorden in korte tijd op jonge vrouwen. Zij eisten dat de overheid een eind maakt aan dat geweld. Burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) beloofde in gesprek te gaan en wil zich inzetten voor een veiliger omgeving van vrouwen.

Luister ook naar een podcast met Gerlof Leistra over de Moordlijst 2018:

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Afkoeling

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.