René van Rijckevorsel Premium Corner

Narcostaat nu ook in pittoresk Haarlem en Delft

12 oktober 2018Leestijd: 2 minuten

Het zijn twee charmante, compacte steden in de roerige Randstad, die altijd iets provinciaals hebben weten te behouden. De gemoedelijke studentenstad Delft (100.000 inwoners) en de deftige burgerijstad Haarlem (150.000 inwoners). Toeristen en dagjesmensen weten de twee vriendelijke (binnen)steden goed te vinden en de bewoners zijn doorgaans zeer tevreden met hun woonstee, waar ze hun kinderen in alle rust kunnen laten opgroeien (of studeren).

Juist deze twee steden zijn in de ban van zichtbare misdaad. In Delft werden in mei eerst twee coffeeshops (eufemisme voor drugswinkel) in de Peperstraat onder vuur genomen. Voor eentje, The Game, ging ook een handgranaat af. In augustus werd een beroepscrimineel geliquideerd in het Kalverbos. Op 16 september werd The Game opnieuw beschoten. En op 8 oktober schoot, weer bij The Game, de politie een gewapende man neer. Inmiddels is op diverse plekken in Delft de politie paraat.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.