Gerlof Leistra Premium Corner

Chaos binnen top Brabantse justitie speelt misdaad in de kaart

17 oktober 2018

Het gedwongen vertrek van de top van het Brabantse Openbaar Ministerie (OM) komt wel heel ongelegen.  Juist nu vergt de strijd tegen de drugsmaffia in Zuid-Nederland alle inzet. Bedreigingen en verregaande ondermijning moeten hard worden bestreden.

De drugscriminelen lachen in hun vuistje nu hoofdofficier van justitie Charles van der Voort, zijn plaatsvervanger en de directeur bedrijfsvoering van het parket Zeeland-West-Brabant moeten opstappen wegens een onwerkbare sfeer. Werknemers klagen massaal over ‘een verrotte cultuur’. Onderzoek op last van de landelijke leiding van het OM wees uit dat er organisatorisch sprake is van een chaos. Dat komt mede door de enorme werkdruk en de bezuinigingen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.