Jelte Wiersma Premium Corner

Succes van premier Mark Ruttes Europese ideeën bepaalt de EU-toekomst

20 juni 2018Leestijd: 3 minuten

Mark Rutte (VVD, 51) heeft na bijna acht jaar premierschap zijn Europese stem gevonden. Kort gezegd is Ruttes visie op wat de Europese Unie (EU) moet zijn en moet doen: geen almaar verder integrerend geheel, maar een samenwerking en rechtsorde van soevereine staten ten bate van allen. Deze visie staat haaks op de Duitse en Franse. En hiermee wordt de beruchte Duits-Franse as voor het eerst serieus uitgedaagd met een alternatief model voor de EU.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.