Jelte Wiersma

Videoland hoort ex-cokegebruiker Hazes en kijker te wijzen op doden

26 oktober 2022Leestijd: 2 minuten

Zanger André Hazes snoof dagelijks 8 gram cocaïne, blijkt uit de documentaire Crossroads. ‘Sterren’ worden te welwillend behandeld door media, schrijft Jelte Wiersma. De gevallen ‘ster’ mag publiekelijk zijn verhaal doen waarbij de nadruk wordt gelegd op zieligheid. Maar zijn drugsgebruik leidt tot grootschalig geweld in binnen- en buitenland.

Zanger André Hazes snoof dagelijks 8 gram cocaïne, zo meldt hij in de documentaire Crossroads (Videoland) over zijn leven. Het zou aardig zijn als zulke naïeve media Hazes en de kijker erop wijzen waartoe cocaïnegebruik leidt. Grootschalig geweld in Zuid-Amerika tegen overheidsdienaren en boeren, verslaving, moorden op onder anderen advocaat Derk Wiersum en journalist Peter R. de Vries in eigen land, schietpartijen in woonwijken, het dumpen van drugsafval in de natuur en het rekruteren van jongeren om drugs te vervoeren waardoor zij criminaliseren.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

‘Sterren’ zoals Hazes worden veel te welwillend behandeld door media. Hij is lang niet de enige gevallen ‘ster’ die publiekelijk zijn verhaal mag doen waarbij vooral de nadruk wordt gelegd op de depressies, zieligheid en hoe de weg uit de put werd gevonden. Het publiek was ook dol op het boek Kieft uit 2014 over ex-cocaïnegebruiker en oud-profvoetballer Wim Kieft. Te dol. Drugsgebruikers financieren nietsontziende misdadigers en zijn zo medeverantwoordelijk voor alle ellende die zij veroorzaken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.