Videoland hoort ex-cokegebruiker Hazes en kijker te wijzen op doden

26 oktober 2022Leestijd: 1 minuut
André Hazes jr. bij de première van de documentaire Crossroads. Foto: Anneke Janssen/HH/ANP

Zanger André Hazes snoof dagelijks 8 gram cocaïne, blijkt uit de documentaire Crossroads. ‘Sterren’ worden te welwillend behandeld door media, schrijft Jelte Wiersma. De gevallen ‘ster’ mag publiekelijk zijn verhaal doen waarbij de nadruk wordt gelegd op zieligheid. Maar zijn drugsgebruik leidt tot grootschalig geweld in binnen- en buitenland.

Zanger André Hazes snoof dagelijks 8 gram cocaïne, zo meldt hij in de documentaire Crossroads (Videoland) over zijn leven. Het zou aardig zijn als zulke naïeve media Hazes en de kijker erop wijzen waartoe cocaïnegebruik leidt. Grootschalig geweld in Zuid-Amerika tegen overheidsdienaren en boeren, verslaving, moorden op onder anderen advocaat Derk Wiersum en journalist Peter R. de Vries in eigen land, schietpartijen in woonwijken, het dumpen van drugsafval in de natuur en het rekruteren van jongeren om drugs te vervoeren waardoor zij criminaliseren.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

‘Sterren’ zoals Hazes worden veel te welwillend behandeld door media. Hij is lang niet de enige gevallen ‘ster’ die publiekelijk zijn verhaal mag doen waarbij vooral de nadruk wordt gelegd op de depressies, zieligheid en hoe de weg uit de put werd gevonden. Het publiek was ook dol op het boek Kieft uit 2014 over ex-cocaïnegebruiker en oud-profvoetballer Wim Kieft. Te dol. Drugsgebruikers financieren nietsontziende misdadigers en zijn zo medeverantwoordelijk voor alle ellende die zij veroorzaken.