Robbert de Witt Premium Corner

Liegen en bedriegen, de Kims kunnen niet anders

10 juni 2018

In de aanloop naar de Trump-Kim-top in Singapore is het goed om stil te staan bij wat eerdere akkoorden met het Noord-Koreaanse regime hebben opgeleverd: helemaal niets. Kim Jong-un wil net als zijn vader en grootvader aan de macht blijven. Ten koste van alles.

Oud-president Bill Clinton riep dit weekend de Amerikanen op te duimen voor president Donald Trump, dat hij succes mag hebben in zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

Met zijn vaak herhaalde klacht over de Iran-deal– ‘de slechtste deal ooit’ – die Barack Obama sloot over het atoomprogramma van Teheran in het achterhoofd, is Trump het ook aan zichzelf verplicht om een veel betere deal te sluiten met Pjongjang. Dat zal lastig worden, zo niet onmogelijk.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Van alles geprobeerd, niets hielp

Want is er een regime zo verraderlijk als de machthebbers in Pjongjang? De Verenigde Staten, maar ook landen als Zuid-Korea en Japan, proberen al decennia te voorkomen dat de Kims kernbommen in handen krijgen.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.