Gertjan van Schoonhoven Premium Corner

Op 4 mei geen 2 úúr stilte, dus shoppen moet kunnen

04 april 2018Leestijd: 1 minuut

De verruiming van de Winkeltijdenwet in 2013 legt vijf jaar later een bommetje onder Nederlands meest gewijde traditie: de 4 mei-herdenking. De wet bepaalt dat op 4 mei de winkels om 19.00 uur sluiten, net als op Goede Vrijdag. Maar sinds de verruiming hebben gemeenten veel grotere bevoegdheden om vrijstelling te verlenen. En dat leidt vijf jaar na dato in Rotterdam tot gedoe.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.