Lia van Bekhoven Premium Corner

Britten klampen zich vast aan mythische Empire

27 september 2017Leestijd: 5 minuten

Het afscheid van Europa nadert, maar geen Brit weet hoe het verder moet. Het eiland klampt zich vast aan het mythische Empire.

Als koninklijk bezoek voldeed het aan alle verwachtingen: nog voordat prins William en zijn vrouw Kate eind juli weer thuis waren van hun zomerse tournee door Europa, hadden ze de bevolkingen van Duitsland en Polen ‘verliefd op de hertogin van Cambridge achtergelaten’, volgens de koningsgezinde krant The Daily Telegraph. Belangrijker was dat de royals een ontmoeting hadden gehad met de Duitse bondskanselier Angela Merkel, waren onthaald op het presidentiële paleis in Warschau en handen hadden geschud met bestuurders die de handels­toekomst van het Verenigd Koninkrijk met de Europese Unie (EU) moeten beslechten.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.