nederland

Verdachte in zaak Nikki Lawalata opnieuw aangehouden

04 februari 2014Leestijd: 2 minuten

De politie heeft een 39-jarige verdachte van betrokkenheid bij de moord op de 27-jarige Nikki Lawalata aangehouden. De vrouw werd eerder al gearresteerd in verband met de moord maar werd weer vrijgelaten.

Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag bekendgemaakt.

Arrestatie

Het OM meldt dat de vrouw op 12 november vorig jaar werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Aanvankelijk werd het voorarrest verlengd op grond van moord/doodslag en het wegmaken van het lichaam.

Het gerechtshof in Leeuwarden bepaalde op 17 december dat de vrouw moest worden vrijgelaten. Maar op basis van nieuwe feiten en omstandigheden is zij dinsdag weer aangehouden.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

De vrouw wordt nu gehoord en zal mogelijk eind van deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 32-jarige verdachte van de moord is nog op vrije voeten, maar is volgens het OM nog wel verdachte.

Verdwenen

De Amsterdamse Nikki Lawalata verdween zaterdag 31 augustus. Ze verscheen niet op een afspraak met de vriendin van haar broer en bleef ondanks zoekacties spoorloos. Woensdag 4 september werd haar lichaam gevonden in de bosjes langs de weg tussen Almere en Lelystad.

Vrijdag 6 september werd haar vriend Hani (32) aangehouden. In zijn huis in Almere waren bloedsporen van Nikki aangetroffen. Die had de nacht bij hem doorgebracht. Hij ontkende en woensdag 20 november werd zijn voorlopige hechtenis opgeheven.

Een week eerder was zijn 39-jarige ex-vriendin aangehouden. In de weken voor de dood van Nikki had zij 28 keer naar haar mobieltje gebeld. Een getuige zei de vrouw zaterdagmiddag 31 augustus gezien te hebben in de witte Fiat 500 van Nikki. Bovendien zaten er sporen van haar op het lichaam van Nikki, zo schrijft Elsevier in het weekblad.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.