nederland

Tbs verdachte moord Nicole van den Hurk met jaar verlengd

10 februari 2014Leestijd: 1 minuut

Jos de G., de man die wordt verdacht van de moord op Nicole van den Hurk, moet een jaar langer tbs-behandeling ondergaan. De kans dat hij zich weer schuldig maakt aan seksueel agressief gedrag is groot.

De rechtbank in Den Bosch oordeelde maandag de tbs-behandeling van De G. voort te zetten. De zaak over de verlenging van zijn tbs stond al gepland voordat hij werd gearresteerd.

DNA

Vorige maand werd de 46-jarige tbs’er aangehouden voor de geruchtmakende verkrachting van en moord op vijftienjarige Nicole van den Hurk in 1995. Zijn DNA vertoont overeenkomsten met de sporen die destijds zijn gevonden op het lichaam van het meisje.

De G. krijgt tbs en dwangverpleging voor de gewelddadige verkrachting van een vrouw in Valkenswaard in 2000. Het Openbaar Ministerie vroeg de rechtbank om de tbs van De G. te verlengen.

Verslaafd

Toen De G. in januari werd gearresteerd, woonde hij ruim een half jaar zelfstandig buiten een tbs-kliniek. Volgens de kliniek wordt hij makkelijk en snel agressief en toont hij weinig empathie. Zonder behandeling is de kans groot dat hij weer verslaafd raakt aan alcohol, cocaïne en xtc.

Jos de G. zit momenteel nog in de gevangenis, in afwachting op zijn strafzaak over Van den Hurk.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.