nederland

Vrijgelaten verdachte moordzaak Nikki Lawalata bekent aandeel

18 december 2013Leestijd: 2 minuten

De 39-jarige verdachte van de moord op de 27-jarige Nikki Lawalata, die dinsdag door het Gerechtshof in Leeuwarden werd vrijgelaten, bekende vorige maand al dat zij betrokken was bij het uitwissen van de sporen en het wegwerken van het lijk van het slachtoffer.

De vrouw verklaarde uitvoerig over haar aandeel nadat de voorlopige hechtenis van de andere verdachte, haar ex-vriend Hani (32), op 20 november was opgeheven.

De Amsterdamse Nikki Lawalata – de nieuwe liefde van Hani – verdween zaterdag 31 augustus. Ze verscheen niet op een afspraak met de vriendin van haar broer en bleef ondanks zoekacties spoorloos. Woensdag 4 september werd haar lichaam gevonden in de bosjes langs de weg tussen Almere en Lelystad.

Bloedsporen

Vrijdag 6 september werd Hani aangehouden. In zijn woning in Almere waren bloedsporen van Nikki aangetroffen. Die had de nacht bij hem doorgebracht. Hij ontkende echter elke betrokkenheid bij haar dood.

Zijn 39-jarige ex-vriendin had Nikki in de weken voor haar dood 28 keer op haar mobieltje gebeld. Een getuige zei de vrouw zaterdagmiddag 31 augustus gezien te hebben in de witte Fiat 500 van Nikki.

Bovendien zaten er sporen van haar op het lichaam van Nikki, zo schrijft weekblad Elsevier deze week in een uitvoerige reconstructie in het Kerstnummer.

Verbaasd

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland zei gisteren tegen Elsevier.nl ‘hogelijk verbaasd en onaangenaam verrast’ te zijn door de vrijlating van de vrouw.

Volgens haar advocaat Geert-Iem Roos was er weliswaar een ernstige verdenking tegen zijn cliënt, maar waren er onvoldoende gronden om haar langer vast te houden. ‘Ze heeft haar aandeel bekend en er is geen vluchtgevaar en geen kans op recidive. Ze neemt de verantwoordelijkheid voor wat ze gedaan heeft, maar was naar eigen zeggen niet betrokken bij de dood van Nikki.’

Of Hani de moord tegen de vrouw heeft toegegeven, wil Roos niet bevestigen. ‘Ik hoop voor de nabestaanden van Nikki dat de dader zo snel mogelijk wordt opgepakt.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.