nederland

Examendief Ibn Ghaldoun kiest omstreden moslim-advocaat

15 juni 2013Leestijd: 1 minuut

Ibn Ghaldoun-scholier Kamal el B. die wordt verdacht van de grote examenfraude op die school heeft de omstreden advocaat Mohammed Enait ingeschakeld. De moslim-advocaat staat erom bekend zijn geloof voor de juridische codes te laten gaan.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad zaterdag.

Vrouwen geen hand

Enait vindt dat hij op grond van zijn geloof een uitzondering verdient op de advocatencode die een raadsman verplicht op te staan voor een rechter. Enait zegt dat in de Koran alle mensen gelijk zijn en vindt opstaan voor een rechter daarom niet opportuun.

Alle mensen zijn voor Enait gelijk, maar vrouwen net iets minder gelijk dan mannen. Huwbare vrouwen geeft hij daarom geen hand. Ook haalde Enait in 2010 het nieuws toen hij PVV-leider Geert Wilders ‘een kleine Hitler’ noemde.

Moord

Onlangs werd Enait nog ingehuurd door Ziya B., die inmiddels is veroordeeld voor de brute roofmoord op juwelier Ruud Stratmann.

Het is nog onduidelijk waar Kamal el B. precies van wordt gedacht. Voor diefstal kan hij maximaal zes jaar cel krijgen. Op heling staat maximaal vier jaar gevangenisstraf.

Het is nog niet duidelijk of Enait op de vraag van El B. ingaat.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.