nederland

‘Jansen Steur gebruikte patiënten als proefkonijn’

13 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De in opspraak geraakte neuroloog Ernst Jansen Steur gebruikte zijn patiënten als proefkonijnen om nieuwe combinaties van medicijnen op te testen. De farmaceutische industrie zou mogelijk met de omstreden arts hebben samengewerkt.

Dat heeft de advocaat van door Jansen Steur gedupeerde patiënten, Yme Drost, zaterdagavond bij Hart van Nederland gezegd.

De raadsman zei ‘nadrukkelijke aanwijzingen’ te hebben van de gevaarlijke testpraktijken van Jansen Steur.

Experimenten

‘Er is geëxperimenteerd met medicijnen,’ zei Drost die ook wees op een verdachte rol van de fabrikanten.

De letselschadespecialist wil dat er een onderzoek komt naar de invloed van de farmaceutische industrie op het gedrag van artsen.

Tuchtzaak

CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt riep zaterdag al op om de neuroloog alsnog voor de tuchtrechter te slepen.

‘Een tuchtzaak tegen Jansen Steur moet rond te krijgen zijn. Het gaat om meer dan honderd slachtoffers en families,’ zei Omtzigt.

Ontslag

De Nederlandse arts werd vorige week ontslagen door een ziekenhuis in het Duitse Heilbronn nadat de leiding op de hoogte was gesteld van het verleden van Jansen Steur.

De neuroloog heeft als arts in het Medisch Spectrum Twente veel foute diagnoses gesteld maar kon, vanwege het ontbreken van een Europese zwarte lijst, gewoon weer aan de slag in Duitsland.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.