nederland

Stoelendans bij Nationale Politie voltooid

17 december 2012Leestijd: 1 minuut

De stoelendans onder de bazen van de Nationale Politie is afgerond. Beoogd korpschef Gerard Bouman heeft zaterdag de namen van de leidinggevenden bij de nieuwe politie-eenheid bekendgemaakt.

Per 1 januari 2013 worden de huidige 25 regionale korpsen en het Korps Landelijke Politiediensten samengevoegd tot één korps.

De namen van de elf Politiechefs waren al eerder bekendgemaakt.

Hoofd Operatiën

Korpschef Henk van Zwam van Gelderland-Zuid wordt Hoofd Operatiën en plaatsvervangend Politiechef van de Landelijke Eenheid.

Commissaris Jan Pronker wordt tweede man in Amsterdam en korpschef Willem Woelders van Flevoland tweede man in Midden-Nederland.

Den Haag

De 40-jarige Nicole Bogers, nu nog districtschef in Amsterdam-Noord wordt Hoofd Operatiën in Den Haag.

Over de voorgenomen benoemingen zei Bouman deze week al in Elsevier: ‘We hebben gezocht naar vernieuwing, naar mensen die elkaar aanvullen. Een mix van mannen en vrouwen, jong en oud.’

Het aantal strategische functies in de top van de politie is gehalveerd.

De volledige lijst van benoemingen is te vinden op politie.nl.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.