nederland

Sneeuw in oosten van Nederland

14 februari 2016Leestijd: 1 minuut

ZWOLLE (ANP) – In het oosten van het land is in de nacht van zaterdag op zondag sneeuw gevallen. Een parkeerplaats bij de A28 is helemaal wit. Automobilisten op vooral de A28 en A50 moeten rekening houden met gladde wegen. Het KNMI heeft voor het gebied van Drenthe naar de Veluwe code geel afgegeven.

De komende uren houden de oostelijke provincies en het midden van het land volgens weerbureau weeronline.nl kans op (natte) sneeuw. Vooral in de provincies Gelderland, Overijssel en het oosten van Utrecht kan het wit worden.

Zondagmiddag neemt de kans op natte sneeuw en gladheid door oplopende temperaturen af, maar zondagavond zijn er opnieuw sneeuw- en gladheidskansen. Er wordt dan (natte) sneeuw in het zuidoosten verwacht. De Limburgse Heuvels kunnen in de nacht naar maandag wit worden.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.