nederland

Brand mengvoederbedrijf Wilp onder controle

08 februari 2016Leestijd: 1 minuut

WILP (ANP) – Bij het bedrijf Bosgoed Diervoeders in Wilp (Gelderland) heeft zondagavond een grote brand gewoed. Dat meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De brand woedde in de hal van het bedrijf, waar onder meer kunstmest lag opgeslagen.

Brandweerlieden konden voorkomen dat het bedrijf in vlammen opging. ,,De brand is beperkt gebleven tot die ene hal”, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio. ,,Een deel van het dak is weggebrand, maar de wanden staan nog overeind.”

Vanwege de aanwezigheid van kunstmest liet de brandweer uit voorzorg ,,heel veel water” ter plaatse komen. Ook werd gemeten op gevaarlijke stoffen. Vooralsnog zijn geen gevaarlijke concentraties gemeten, aldus de woordvoerder.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Niemand raakte gewond.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.