Caroline van der Plas houdt 15de EW HJ Schoo-lezing

15 juni 2023Leestijd: 1 minuut
Caroline van der Plas, lijsttrekker van de BoerBurgerBeweging (BBB). Foto: ANP PHIL NIJHUIS

Maandagavond 4 september houdt Caroline van der Plas de vijftiende EW HJ Schoo-lezing in debatcentrum de Rode Hoed in Amsterdam. Het Tweede Kamerlid en leider van de BoerBurgerBeweging zal spreken over een nog nader te bepalen thema. De lezing is om 20.00 uur en is via NPO Politiek live te volgen.

Van der Plas’ partij werd bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten de grootste partij en behaalde in alle provincies de meeste zetels. Bijgevolg vormt de BBB de grootste fractie in de Eerste Kamer. Deze ongekende winst maakt van Caroline van der Plas een toonaangevend politicus in Den Haag, waar ze in de Tweede Kamer de enige zetel van de BBB bezet. Van der Plas (1967) was in november 2019 medeoprichter van de BBB en fungeerde als lijsttrekker bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2021.

Van der Plas houdt de EW HJ Schoo-lezing op uitnodiging van de redactie van opinieweekblad EW, dat de publiekslezing jaarlijks organiseert aan het begin van het politieke seizoen. De EW HJ Schoo-lezing is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 op 61-jarige leeftijd overleden voormalig hoofdredacteur van Elsevier Weekblad. Schoo was na Elsevier Weekblad adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

Kaarten voor de HJ Schoo-lezing zijn uitverkocht. De lezing is vanaf 20.00 uur live te zien via NPO Politiek.