Exclusief

Wopke Hoekstra: het sportwapen van Rutte III

11 juli 2018Leestijd: 1 minuut

Elsevier Weekblad volgde minister van Financiën Wopke Hoekstra twee maanden. Alvast een voorproefje dat onthult hoe fanatiek de CDA’er is,
en wel als sporter.

Hardlopen, zwemmen, en in de winter schaatsen, doet Hoekstra graag.  ‘Ik heb erg veel energie die ergens naartoe moet. Tot voor kort sportte ik vijf zes keer per week, maar dat lukt niet meer. Maar twee, drie keer is echt het minimum. Het is ook afreageren op het werk. Fysiek en mentaal lekker,’ zegt Hoekstra in de reportage, die ook een beeld geeft van zijn onderonsje met zijn Duitse ambtgenoot Olaf Scholz en hoe de staat in enkele minuten enkele miljarden euro’s aan staatsschuld weet te financieren.

Bijgaande beelden tonen een sportuurtje van Hoekstra met enkele ambtenaren. Op het programma stond fit boxing. Een combinatie van fitness en kickboksen. Hoekstra: ‘Ik wil ook een beetje promoten hoe belangrijk goed bewegen is.’ FOTOGRAFIE: PETER HILZ

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.