eindexamens

Zo ziet een examenfeest van 10.000 euro eruit

15 juni 2018

Kratje bier, chips, muziek: daarmee kan de geslaagde niet meer aankomen. Eindexamenfeestjes in de Randstad worden steeds professioneler aangepakt. Ze kosten soms wel tienduizend euro of meer.

Volgens Devin van Gelder van Huisfeestjes.nl, de organisatie die groot is geworden met het organiseren van examenfeesten, is die 10.000 euro al snel uitgegeven. ‘Als je een compleet verzorgd feest geeft voor 150 man, red je het er wel mee.’ Feesten van 1.000 euro organiseert Van Gelder weinig. ‘Dat kunnen mensen veel geld vinden, maar het is snel op, hoor.’

Wat kun je op zo’n feest verwachten? Denk in elk geval aan licht en geluid, dj, catering, meubilair, bedienend personeel en zelfs beveiliging. Want als het huis op de route naar de stad ligt, is de kans op onaangenaam bezoek van herrieschoppers een stuk groter. Elsevier Weekblad schrijft over de opkomst van deze luxe feestjes en sprak scholieren en ouders die zo’n spetterend feest hebben gegeven.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.