Premium Lock De opkomst van luxe examenfeestjes in de Randstad

13 juni 2018Leestijd: 7 minuten
Het eindexamenfeest van Maud en haar vriendinnen in Overveen

Kratje bier, chips, muziek: daarmee kan de geslaagde niet meer aankomen. De opkomst van luxe examenfeestjes in de Randstad

Toen Devin van Gelder (24) en zijn compagnon Barend Boelaars (24) eindexamen vwo hadden gedaan op het Sancta Maria in Haarlem, wilden ze graag een feestje geven. ‘Maar het bleek nogal ’n gehannes,’ zegt Van Gelder. Of het ging via een professioneel evenementenbureau, wat veel geld kostte, of je moest bij verschillende bedrijven allerlei spullen huren. Daarom besloten ze zelf apparatuur aan te schaffen die ze konden verhuren.

Vervolgens deed de naam Huisfeestjes.nl de rest. ‘Als we Van Gelder & Boelaars verhuur hadden geheten, hadden ze waarschijnlijk niet gevraagd of we het hele feestje konden organiseren. Maar het concept heeft zichzelf gevormd.’ Klanten vroegen steeds meer, en het duo voldeed aan alle wensen. Van glaswerk tot fotograaf, artiest en barpersoneel: alles werd geregeld. De ouders én het kind hoefden zelf bijna niets meer te doen.

Intussen kwamen vanuit Bloemendaal en Blaricum steeds meer aanvragen binnen voor spetterende eindexamenfeestjes, met een budget van wel 10.000 euro of meer.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw