Best

Man die club Best ‘schietend verliet’ aangehouden

10 november 2017Leestijd: 2 minuten

De politie heeft vrijdag de vermoedelijke schutter van de dodelijke schietpartij in Best van afgelopen zondag aangehouden. Een 33-jarige man uit Den Bosch kwam hierbij om het leven.

Een man van 34 jaar uit dezelfde woonplaats raakte gewond. De politie wil in verband met het onderzoek niets kwijt.

Het slachtoffer werd op het parkeerterrein van Beachclub Sunrise aan de Ekkersweijer in het hoofd geschoten. In de club was op dat moment een groot feest aan de gang. Een agent probeerde met een medewerkster van de uitgaansgelegenheid de man nog te reanimeren. Hij overleed later in een ziekenhuis in Tilburg. De politie zette twintig rechercheurs op de zaak.

Grimmige en agressieve sfeer op parkeerterrein

Na de schietpartij hing op het parkeerterrein een grimmige en agressieve sfeer, meldden ooggetuigen destijds aan Omroep Brabant. Zo’n 150 mensen die zich hadden verzameld, ‘maakten het de politie lastig om het plaats delict af te zetten,’ aldus een politiewoordvoerder tegen de lokale omroep.

In de club was op het moment dat werd geschoten een salsafeest gaande. Eigenaar van Beachclub Sunrise, Jochem van Pelt, was zelf ook aanwezig op het feest. Volgens hem waren de betrokkenen bij de schietpartij bezoekers van het salsafeest. ‘Er was voor andere mensen geen reden om zich op dat tijdstip hier te begeven,’ zegt Van Pelt volgens de krant BN De Stem.

Dj Hugien de Lanoy, die draaide op het feest, was op weg naar de parkeerplaats toen hij de schoten hoorde. ‘Ik wist later pas dat het geweerschoten waren. Mensen liepen geschrokken terug vanaf de parkeerplaats. Toen ik in die richting keek, zag ik een man al schietend wegrennen. De schoten, de paniek, er gebeurde van alles tegelijk. Heel heftig.’

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.