criminaliteit

Jongen (16) beschuldigd van moord op Savannah (14)

29 augustus 2017Leestijd: 1 minuut

Een verrassende wending in de zaak over de in juni dood gevonden Savannah Dekker (14) uit Bunschoten. De 16-jarige jongen uit Den Bosch die vastzit in verband met haar dood, wordt nu verdacht van moord met voorbedachte rade.

Het Openbaar Ministerie maakt dinsdag bekend dat het onderzoek naar het internetverkeer meer bewijs heeft opgeleverd, met name dat er ook sprake zou zijn voor voorbedachte rade.

De verdenking is nu gewijzigd van doodslag in moord, aldus het OM. Het lichaam van Savannah werd in juni op het industrieterrein De Kronkels in Bunschoten aangetroffen.

Facebook aangepast

Kort na de vondst bleek dat de 16-jarige verdachte met Savannah in contact kwam via sociale media. Nog later bleek bovendien ook dat hij kort voor zijn arrestatie zijn Facebook-naam had veranderd, en delen van zijn pagina had verwijderd.

Bovendien werd bekend dat hij op de dag dat de vermissing van Savannah nieuws werd, nog voor de rechter is verschenen. Volgens de rechtbank werd hij tijdens een zitting op donderdag 1 juni veroordeeld tot een voorwaardelijke werkstraf van 50 uur met een proeftijd van twee jaar. Hij was sinds augustus vorig jaar niet  meer naar school geweest, en werd veroordeeld voor schoolverzuim.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.