Politie

Oud-korpschef Gerard Bouman (64) overleden

31 juli 2017Leestijd: 1 minuut

Gerard Bouman, voormalig korpschef van de Nationale Politie, is maandag op 64-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie laten weten.

Bouman is volgens een verklaring niet meer bijgekomen uit de diepe slaap waarin hij raakte na een zwaar hartinfarct, dat hem trof tijdens een vakantie in de Verenigde Staten.

Nabestaanden willen afstand

In de verklaring vragen de nabestaanden de media afstand te betrachten. ‘Wij willen Gerard in alle kalmte en vrede begeleiden naar zijn laatste rustplaats,’ zegt zijn familie. Zij vragen de media afstand te houden van de familie, de afscheidsdienst en de uitvaart.

Bouman stapte vorig jaar op als korpschef van de Nationale Politie. Aanleiding was de moeizaam verlopende reorganisatie van de politie. De hoogste baas van de politie lag al enige tijd overhoop met de politiebonden. Die zeiden het vertrouwen in hem op. Zijn opvolger is Erik Akerboom.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.