Zo wil Wilders Nederland ‘bevrijden’ van islam en EU

05 november 2016Leestijd: 2 minuten
Wilders werd veroordeeld, maar kreeg geen straf - bron:ANP

Voor de eerste keer heeft Geert Wilders het PVV-verkiezingsprogramma van één A4 toegelicht. Wilders vindt dat Nederland door toedoen van Mark Rutte ‘geen fraai land’ meer is en denkt met ‘de-islamisering’ de oplossing te hebben.

Toen de PVV eind augustus het programma voor de aankomende Kamerverkiezingen naar buiten bracht, hield Wilders vol dat het bij dit ene A4’tje zou blijven. Daar komt hij nu toch op terug: in het AD geeft hij een lange toelichting.

Wilders schrijft dat Nederland tegenwoordig voor velen ‘geen fraai land meer is’, omdat het is ‘afgepakt’ door de oprukkende islam. Hij noemt als voorbeelden reljongeren in Maassluis en Poelenburg, ‘islamitische hooligans die met IS-vlaggen door de straten van Den Haag paraderen’ en haatimams ‘die ongestoord hun gang kunnen gaan’. Wilders voegt toe dat Turkse Nederlanders na de mislukte coup in Turkije ‘de bruggen in Rotterdam bezetten’.

‘De-islamiseren’: alle moskeeën dicht
‘Ik pak het voor u terug,’ belooft Wilders. ‘Want ik weiger dit prachtige land van ons kapot te laten gaan en ik kies voor onze cultuur en de vrijheid van ons volk.’

Zoals bekend zet Wilders in op het ‘de-islameren’ van Nederland, want volgens de politicus – die momenteel in een rechtszaak verwikkeld is over zijn ‘minder Marokkanen-uitspraken – is Nederland langzaamaan ‘gekoloniseerd door de islam’. ‘Verworden tot een vreemde in uw eigen land’, zo beschrijft Wilders het.

Dure plannen
Op economisch vlak wil Wilders dure maatregelen doorvoeren, zoals het terugbrengen van de AOW naar 65 jaar, een belastingverlaging en meer geld naar de zorg. Hoe hij dit wil betalen? Wilders wijst naar het beperken van ontwikkelingsgeld. Het CPB berekende dat alleen het AOW-plan 13 miljard euro per jaar kost.

’De islam zegt ons te willen vermoorden. De koran laat daar geen enkele twijfel over bestaan,’ aldus Wilders. In het verkiezingsprogramma gaf de PVV al op hoofdpunten aan wat er moet gebeuren: moskeeën moeten sluiten, de koran moet worden verboden en de grenzen dicht voor islamitische asielzoekers.

Nederland wacht ook op bevrijding van EU
Wilders is fel tegenstander van de Europese Unie en wil Nederland dan ook bevrijden van de EU. ‘Eurofielen in Brussel vegen de vloer aan met onze identiteit, onze soevereiniteit en onze welvaart Als we in een referendum bepalen dat we iets niet willen, zoals het associatieverdrag met de Oekraïne, dan duwen ze het ons toch door de strot.’

De PVV’er roept Nederlanders in het artikel op om ‘in verzet te komen – democratisch en geweldloos – tegen de elite die uw land weggeeft’, waarbij hij één duidelijk doelwit heeft: premier Mark Rutte (VVD). Wilders schrijft over ‘plichtsverzuim’ en ‘de puinhopen van Rutte’. Maar, zo voegt hij toe, Nederland is ‘nog lang niet verloren’. ‘Als een volk in beweging komt, dan wordt alles haalbaar.’