nederland

Minister Schippers houdt achtste Elsevier/HJ Schoo-lezing

31 mei 2016

Edith Schippers (minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) houdt maandagavond 5 september 2016 in de Rode Hoed in Amsterdam de achtste Elsevier/HJ Schoo-lezing. Zij zal spreken over een nog nader te bepalen onderwerp.

Schippers (1964) houdt de publiekslezing op uitnodiging van de redactie van Elsevier, die de lezing jaarlijks organiseert aan het begin van het politieke seizoen. De Elsevier/HJ Schoo-lezing is genoemd naar HJ Schoo, de in 2007 overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

Vorig jaar werd de HJ Schoo-lezing gehouden door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. Eerdere sprekers waren minister Frans Timmermans en premier Mark Rutte.

HJ Schoo-lezing van Aboutaleb terugkijken? Dat kan hier >aboutlaebhjschoo

Schippers is sinds 14 oktober 2010 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, eerst in het kabinet-Rutte/Verhagen en sinds 5 november 2012 in het kabinet-Rutte/Asscher. Voor haar ministerschap was ze voor de VVD lid van de Tweede Kamer.

Praktische informatie

De lezing wordt gehouden in De Rode Hoed, Keizersgracht 102, 1015 CV Amsterdam website: www.rodehoed.nl

Aanvang van de lezing om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.15 uur.

Ticketprijs: € 15 (inclusief tekstuitgave), abonnees van Elsevier betalen € 12,50

Aanmelden kan via deze link.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.