nederland

HJ Schoo-lezing van Aboutaleb terugkijken? Dat kan hier

03 september 2015Leestijd: 1 minuut

In de Rode Hoed in Amsterdam hield Ahmed Aboutaleb dinsdagavond de zevende HJ Schoo-lezing. Tijdens deze, door Elsevier, georganiseerde bijeenkomst gaf de Rotterdamse burgemeester (PvdA) zijn visie op de stad van de toekomst.

Nederland moet (weer) een minister voor Grote Steden en Metropoolregio’s krijgen, en de Europese Unie een Europees Commissaris voor steden en stedelijke regio’s, hield hij zijn gehoor voor.

Piramide

De bestuurlijke piramide van Nederland moet op de kop: niet meer het Rijk bovenin en de lokale overheden onderin, maar andersom. In een bevlogen betoog pleitte Aboutaleb voor meer geld en macht voor de metropoolregio.

‘Ik roep de regering en parlement op de ontwikkeling van metropoolregio’s in woord en daad met kracht te ondersteunen, voor onze welvaart en in het landsbelang,’ aldus de Rotterdamse burgemeester.

U kunt de HJ Schoo-lezing van Aboutaleb hieronder nog eens terugkijken

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.