economie

BMW roept auto’s terug om airbagprobleem

16 november 2016Leestijd: 1 minuut

MÜNCHEN (ANP) – BMW roept 33.600 auto’s terug wegens een probleem met de airbags. De auto’s zijn voornamelijk in China verkocht. Daar is ook iemand om het leven gekomen bij een ongeluk, zo maakte de Duitse autofabrikant woensdag bekend.

Van de bewuste wagens zijn er 160 in Nederland verkocht. Het gaat om BMW’s in de 7- en 5-series gebouwd tussen december 2011 en juni 2012. De betrokken eigenaars krijgen een oproep om hun auto naar de garage terug te brengen voor een kostenloze reparatie.

Het defect doet denken aan airbagproblemen waar wereldwijd miljoenen auto’s door worden getroffen, maar volgens BMW heeft dit probleem niets te maken met die airbags van het Japanse bedrijf Takata. In dit geval gaat het om een defecte sensor door een fout bij een andere toeleverancier, waardoor de airbags mogelijk niet goed werken bij een frontale botsing of botsing van achteren.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.