economie

Beperkte koersuitslagen op Wall Street

18 juli 2016Leestijd: 2 minuten

NEW YORK (ANP) – De aandelenbeurzen in New York lieten maandag geen opvallende koersuitslagen zien. Beleggers verwerkten kwartaalcijfers van Bank of America en Hasbro en zijn in afwachting van de resultaten die IBM, Yahoo en Netflix na het slot naar buiten brengen. De mislukte staatsgreep in Turkije zorgde voor weinig onrust op Wall Street.

De Dow-Jonesindex stond in de tussentijdse handel vlak op 18.515 punten. De brede S&P 500 ging 0,1 procent omhoog tot 2164 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 0,4 procent op 5051 punten.

Bank of America noteerde ruim 4 procent in de plus. De op een na grootste kredietverlener van de Verenigde Staten zag de winst in het afgelopen kwartaal dalen, maar minder sterk dan analisten onder de huidige lastige marktomstandigheden hadden gevreesd. Ook gaat de bank verder in de kosten snijden, wat positief werd ontvangen.

Hasbro

Hasbro ging juist 7,4 procent onderuit. De producent van speelgoed van Frozen en Star Wars en het bordspel Monopoly presenteerde weliswaar beter dan verwachte cijfers, maar de omzetgroei bij de divisie voor jongensspeelgoed, de grootste van het bedrijf, zakte echter sterk terug. Dat werd slecht ontvangen door beleggers. Branchegenoot Mattel leverde 0,9 procent in.

Technologieconcern IBM noteerde iets hoger in afwachting van de resultaten. De aanbieder van internettelevisie Netflix won 0,6 procent en internetbedrijf Yahoo ging licht omhoog. Verder komen deze week cijfers van toonaangevende bedrijven zoals Microsoft, American Express, Intel, eBay, AT&T, General Motors, Starbucks, American Airlines en Honeywell.

Euro

De oliesector in New York stond wat onder druk door de lagere olieprijzen. Zo verloren ExxonMobil en Chevron tot 0,8 procent, terwijl oliedienstverleners als Halliburton en Schlumberger licht in het rood zakten. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 1,7 procent tot 45,18 dollar. Brent verloor 1,6 procent tot 46,86 dollar.

Aanbiedingensite Groupon was een opvallende stijger met een plus van 10,5 procent, dankzij een hoger beleggingsadvies van zakenbank Piper Jaffray.

De euro noteerde 1,1077 dollar, tegen 1,1078 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.