Premium Lock Welke invloed hebben zonnepanelen op mijn energiecontract?

06 oktober 2023Leestijd: 3 minuten
Foto: Fred de Vries

De prijzen voor de energierekening liggen gemiddeld nog steeds hoger dan voor de energiecrisis. Toch is er veel te kiezen én te besparen. Deze week beantwoordt EW negentien veelgestelde vragen over hoe te besparen op uw energiecontract. Vandaag vraag 11 tot en met 14: Welke invloed hebben zonnepanelen op mijn energiecontract?

Lees ook: Vast, variabel of dynamisch energiecontract?

Lees ook alle antwoorden over overstappen van energieleverancier

11. Hebben zonnepanelen invloed op de tarieven?

Bij de verdere personalisering van de tarieven hoort ook het aantal kilowattuur zonnestroom dat u teruglevert aan het net. Dat kan dus invloed hebben op de tarieven die u moet betalen. Aangezien energieleveranciers door de zogeheten salderingsregeling niet echt zitten te wachten op klanten met zonnepanelen, kunnen de tarieven wat hoger liggen.

De kilowatturen die klanten met panelen op zonnige dagen aan het net leveren, mogen ze afnemen op dagen dat de zon niet schijnt. Op zonnige dagen ligt de prijs van stroom doorgaans lager dan op niet zonnige dagen, dus lijdt de leverancier verlies op het salderen.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw