Premium Lock Wat te kiezen: een vast, variabel of dynamisch energiecontract?

06 oktober 2023Leestijd: 4 minuten
Foto: Getty Images.

De prijzen voor energie liggen gemiddeld nog steeds hoger dan voor de energiecrisis. Toch is er veel te kiezen én te besparen. Deze week beantwoordt EW negentien veelgestelde vragen over hoe te besparen op uw energiecontract. Bijvoorbeeld over overstappen. Vandaag vraag 6 tot en met 10: de verschillen tussen een vast, variabel of dynamisch energiecontract.

‘Overstappen energie’, het is een veel gezochte term op Google. Hier leest u alles over overstappen. De vervolgvraag is voor wat voor soort contract u het beste kunt kiezen. In dit artikel heeft EW dat op een rijtje gezet.

6. Wat is beter: vast, variabel, of dynamisch energiecontract?

Eerst maar even de keus tussen vast en variabel, want die is helaas al lastig genoeg. Eind september ontliepen de tarieven van een variabel contract bij Frank Energie en de tarieven van een jaarcontract bij Vattenfall elkaar weinig.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw