Premium Lock Een man in een zwempak: waarom?

12 juni 2023Leestijd: 3 minuten
EEN MAN IN AMSTERDAM. FOTO: SABINE JOOSTEN/HH/ANP

Alsof het niet al moeilijk genoeg is om een leuk zwempak te kopen, word je nu ook nog getrakteerd op damesbadpakken met een man erin. Niet erg wervend, vindt Liesbeth Wytzes.

Het lijkt erop dat de zomer nu toch een keer gaat beginnen, dus voor veel vrouwen is het tijd voor een noodzakelijke, maar ingewikkelde aankoop: het zwempak. Dat dat tegenwoordig online kan, is een zegen. Wie denkt er met plezier terug aan het pashokje, waar je je bijna geheel moet ontbloten om dat badpak aan te trekken?

Waar zelfs de mooiste vrouw zuchtend naar zichzelf staat te kijken in het onbarmhartige TL-licht van dat pashokje, dat ook niet zomaar ‘hokje’ heet. Bleek ben je sowieso na de winter, maar alle gebreken worden meedogenloos getoond in de spiegel. Als die er tenminste is: het is niet bepaald fijn wanneer je zowat alles hebt moeten uittrekken, jezelf in dat zwempak hebt gehesen en dan naar buiten moet om ten overstaan van alle andere klanten naar een spiegel te sluipen. Een soort walk of shame, maar dan anders.

Je moet echt even kijken voor je het hele beeld tot je hebt genomen

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw