Vakantie in eigen land

Van Walcheren tot Winterswijk en van Schin op Geul tot Schoorl

09 juni 2020Leestijd: 1 minuut

Nu buitenlandse vakantie-oorden minder makkelijk te bereiken zijn dan gewoonlijk, ging Elsevier Weekblad op zoek naar de mooiste bestemmingen in eigen land. Van Walcheren tot Winterswijk en van Schin op Geul tot Schoorl.

Op een dag in 1967 was schrijver Simon Carmiggelt toe aan vakantie. Hij nam zijn intrek in het American Hotel aan het Leidseplein in Amsterdam, vijf minuten lopen van zijn huis. Hij had, vertelde hij later, enorm van zijn weekje vakantie genoten.

Hieruit blijkt maar weer: ook dicht bij huis, of in elk geval binnen Nederland, zijn avontuurlijke, onverwachte of simpelweg aangename reizen en vakanties te beleven. En dat komt goed uit, nu het coronavirus ervoor heeft gezorgd dat veel buitenlandse bestemmingen minder makkelijk te bereiken zijn dan gewoonlijk.

De zomer van 2020 is hét moment om het besef te laten doordringen dat Nederland heel veel moois herbergt. EW zocht en vond binnenlandse vakantiebestemmingen die voelen als een ver buitenland. Of nog beter.

 

 

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.