Jelte Wiersma Premium Corner

Italië eerste Europese land met ‘populistische’ meerderheid

05 maart 2018

De 5 Sterrenbeweging en Lega zijn de grote winnaars van de Italiaanse verkiezingen, afgelopen zondag. Met ruim 32 procent voor de 5 Sterrenbeweging en 18 procent voor het rechtse Lega, heeft een meerderheid van de Italianen voor een anti-systeempartij of op een ‘populistische’ partij gestemd. Daarmee steekt na de Brexit- en Trumprevolutie voor het eerst een continentaal Europees land over naar het ‘populisme’.

Oud-campagneleider Steve Bannon van de Amerikaanse president Donald Trump voorspelde het in Corriere della Sera: Italië (62 miljoen inwoners) is het eerste Europese land waar het ‘populisme’ de meerderheid zal behalen. Hij kreeg zondag gelijk.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.