buitenland

VN-Veiligheidsraad veroordeelt terreur Noord-Irak

07 augustus 2014Leestijd: 1 minuut

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft in een verklaring donderdag het geweld van ISIS in het noorden van Irak veroordeeld. De raad roept de internationale gemeenschap op steun te verlenen aan de Iraakse bevolking.

‘De leden van de VN-Veiligheidsraad roepen de internationale gemeenschap op om de regering en de bevolking van Irak te steunen’, zei de Britse VN-ambassadeur Mark Lyall Grant. ‘We moeten er alles aan doen om het lijden van het Iraakse volk in het huidige conflict te verlichten.’

Luchtaanvallen

Het is de derde keer dat de Veiligheidsraad zich uitspreekt over het geweld in Noord-Irak. Intussen zijn honderdduizenden christenen, jezidi’s, andere moslims en niet-gelovigen op de vlucht geslagen voor de moslimterreur van ISIS.

De internationale gemeenschap is tot nu toe onmachtig gebleken om iets aan de situatie te veranderen. Donderdagavond werden doelen van ISIS gebombardeerd. Het is onduidelijk wie de luchtaanvallen heeft uitgevoerd.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.