buitenland

Drie lichamen gevonden op Amerikaanse legerbasis Fort Hood

21 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Op de Amerikaanse legerbasis Fort Hood hebben officieren dinsdag drie lichamen aangetroffen. Het gaat om een man en twee jonge kinderen.

Dat melden Amerikaanse media dinsdag.

Familieleden

De lichamen werden aangetroffen in een huis op de basis. Een woordvoerder van het Criminal Investigation Command van het leger laat weten dat het gaat om ‘drie familieleden van het leger’.

Over de omstandigheden van de doden wil het leger niets kwijt. Volgens de woordvoerder is er op dit moment geen direct gevaar voor de legerbasis.

Bloedbad

De legerbasis heeft nog altijd een trauma uit 2009 toen de geradicaliseerde Palestijns-Amerikaanse militair Nidal Hassan een bloedbad aanrichtte.

De legerpsychiater opende het vuur op soldaten die op het punt stonden te vertrekken naar Irak. Dertien militairen kwamen om het leven en 31 soldaten raakten gewond.

Op 28 augustus vorig jaar werd Hassan door de militaire jury ter dood veroordeeld. In 2011 werd een man opgepakt die een aanslag op de legerbasis wilde plegen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.