buitenland

Borodin haalt ‘Je ne regrette rien’ aan in afscheidsbrief

05 december 2013Leestijd: 2 minuten

De Russische diplomaat Dmitri Borodin heeft in zijn afscheidsbrief de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) een indirecte trap na gegeven. De Rus zei, in tegenstelling tot de minister, wel spijt te hebben. Namelijk van de manier waarop hij is behandeld.

Een dag nadat de Nederlandse regering officieel excuses maakte aan Rusland voor de manier waarop tweede man Borodin door Haagse politieagenten was behandeld, plaatste minister Timmermans een ogenschijnlijk onschuldig filmpje op zijn Facebookpagina.

Maar het Je ne regrette rien (ik heb nergens spijt van) van Edith Piaf zei wel degelijk iets over de manier waarop Timmermans over de zaak dacht. De actie is niet aan Borodin voorbijgegaan. In een afscheidsbrief aan de medebewoners in zijn flat schrijft hij:

Valse beschuldigingen

De diplomaat hekelt in zijn brief de ‘valse beschuldigingen’ van de lokale pers en het optreden van de Nederlandse overheid. Hij onderstreept dat zijn vertrek op geen enkele manier het gelijk bewijst van de mensen die hem vals hebben beschuldigd.

Hij bedankt de mensen die hem altijd hebben gesteund. Voor premier Mark Rutte (VVD) had Borodin ook nog een leuke uitsmijter: ‘I am 46 and a proud father of two kids. I do not recognize the moral superiority of anyone of my age or about without a family.’

De volledige brief is te lezen op nrc.nl.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.