Jelte Wiersma Premium Corner

EU: de onvermijdelijke samenspanning tegen Berlijn

04 maart 2018Leestijd: 4 minuten

De Europese Unie is een Duits imperium geworden. De Europese geschiedenis leert dat andere Europese landen samenspannen als één land te machtig wordt. Dat scenario zal zich herhalen. Niet vandaag of morgen, maar er komt een moment dat Europa probeert om de Duitse macht in te perken.

Brussel en Londen zijn dezer dagen in rep en roer over een nieuwe verhouding tussen de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk. Deze onrust wordt mede aangejaagd door de Europese Commissie, die met steun van de 27 overblijvende EU-lidstaten de Britse regering onder leiding van premier Theresa May dwingt tot duidelijkheid. Wat voor relatie wil het Verenigd Koninkrijk met de Europese Unie na zijn uittreding in 2019, zo luidt de vraag.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.