buitenland

Politie botst met migranten bij Hongaars-Servische grens

16 september 2015Leestijd: 2 minuten

Iets meer dan een dag nadat Hongarije besloot de grens met Servië te sluiten, proberen migranten de grens door te breken. De politie zet traangas en waterkanonnen in bij het migrantenkamp van Rozske en de Servische grensplaats Horgos

Dit gebeurde nadat een groep migranten de grens probeerde te doorbreken. Hongarije laat dinsdag weten dat de grens naar aanleiding van de confrontaties nu nog minstens een maand dicht blijft, meldt persbureau Reuters.

Migranten raakten dinsdag gestrand in Servië, toen Hongarije besloot de grens dicht te houden. Hiermee werd een populaire migratieroute naar de Europese Unie prompt afgesloten. Hongaarse autoriteiten maakten duidelijk dat de grens net zolang dicht zou blijven, totdat migranten zouden opgeven.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het aantal asielzoekers dat Hongarije binnenkomt is sinds de strengere controles sterk gedaald. Maandag kwamen vlak voor het sluiten van de poorten nog bijna 10.000 mensen binnen. Dinsdag waren er nog 366 migranten doorheen geglipt.

‘Open the door’

Eerder op woensdag begonnen migranten bij de grens opnieuw de leus ‘Open the door, open the door’ te scanderen. Migranten ter plekke geven aan dat ze niet snappen waarom Hongarije de grens dichthoudt. Al eerder zeiden migranten tegen elsevier.nl dat ze niet van plan zijn in Hongarije te blijven, maar juist door willen reizen naar Duitsland en andere West-Europese landen.

Andere migranten hebben inmiddels hun weg gevonden via een alternatieve route door Kroatië. Het land gaf woensdagochtend aan de grens open te stellen voor migranten die op doorreis zijn naar West-Europa.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.