buitenland

Voorzitter Europees Parlement Schulz vertrekt

24 november 2016Leestijd: 1 minuut

BERLIJN (ANP) – SPD-Europarlementariër en voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz, levert zijn voorzittershamer in en gaat weer de Duitse landelijke politiek in. Dat nieuws bracht de Duitse zender ARD naar buiten en Schulz heeft dat bevestigd. Hij legt daar later op donderdag officieel een verklaring over af in Brussel.

De Süddeutsche Zeitung bracht eerder ook al nieuws over de op handen zijnde verandering naar buiten. De krant schreef dat Schulz lijstttrekker zou worden voor de SPD in de staat Noordrijn-Westfalen voor de verkiezingen in de herfst van 2017. Dat zou woensdag al in de partij bekendgemaakt zijn.

Wat hij verder nog voor rol gaat spelen bij de partij is nog niet duidelijk. Er gaan geruchten dat hij als kandidaat wordt gezien om de nieuwe bondskanselier te worden of wellicht de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.