buitenland

Coupplegers halen CNN Turk uit de lucht

16 juli 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – Turkse soldaten die in opstand zijn tegen president Recip Tayyip Erdogan hebben zaterdagochtend de zender CNN Turk uit de lucht gehaald. Dat meldde de omroep via Twitter.

Vrijdagavond bezetten soldaten de burelen van de Turkse staatszender TRT. Daar dwongen zij een presentatrice onder dreiging van een pistool tot het voorlezen van een verklaring namens de coupplegers. Daarin claimden zij de macht te hebben overgenomen. Enkele uren later kwam de zender weer in lucht.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.