buitenland

Gewonden bij bomaanslag in centrum Istanbul

07 juni 2016Leestijd: 1 minuut

ISTANBUL (ANP) – Een bomaanslag in het centrum van Istanbul heeft dinsdagochtend meerdere mensen verwond. Het doelwit van de daders was vermoedelijk een passerend politiebusje, meldt nieuwszender CNN Türk.

Tijdens de ochtendspits ontplofte een met explosieven volgepakte auto vlak bij een bushalte in de buurt van de bekende Grote Bazaar in de wijk Vezneciler. De daders brachten de explosieven met een afstandsbediening tot ontploffing, bericht CNN Türk.

Hulpverleners zijn in groten getale uitgerukt. De politie patrouilleert zichtbaar gewapend in de omliggende straten.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Zowel Koerdische rebellen als extreemlinkse activisten en strijders van Islamitische Staat pleegden de afgelopen tijd aanslagen in Turkije.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.