buitenland

Obama over Trump: dit is geen entertainment

06 mei 2016Leestijd: 1 minuut

WASHINGTON (ANP/RTR) – President Barack Obama heeft de Amerikaanse media en bevolking vrijdag opgeroepen om goed naar het verleden van Donald Trump te kijken en zich niet te laten afleiden door het ,,spektakel en circusaspect” van de verkiezingen dit jaar.

Obama hield een toespraak over belastingontduiking, waarin hij onder meer verwees naar de onthullingen uit de Panama Papers. De vragen van het verzamelde journaille gingen echter vooral over Trump en de strijd om het Witte Huis. ,,Het is belangrijk dat we de uitspraken die hij in het verleden heeft gedaan serieus nemen”, zei de president tegen de verslaggevers. ,,Ik wil gewoon benadrukken dat we in een hele serieuze tijd leven en dat dit een hele serieuze baan is. Dit is geen entertainment. Het is geen realityshow.”

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.