buitenland

Forse vertragingen op vliegveld Brussel

02 mei 2016Leestijd: 1 minuut

BRUSSEL (ANP) – Passagiers die maandag willen vertrekken vanaf Brussels Airport lopen flinke vertragingen op. Sommige reizigers missen hun vlucht omdat de veiligheidsprocedures veel tijd vergen.

De door aanslagen verwoeste vertrekhal van het vliegveld in Zaventem werd zondag deels heropend. De luchthaven kan nu op 80 procent van de capaciteit draaien, maar passagiers en bagage worden nog altijd buiten gescreend. De wachttijden kunnen tot twee uur oplopen.

Brussels Airport gaat ervan uit dat het de komende dagen soepeler verloopt. De luchthaven blijft passagiers oproepen drie uur van te voren aanwezig te zijn.

Onder anderen de Belgische oud-premier Yves Leterme miste zijn vlucht. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines noemt de lange wachtrijen ,,vanuit commercieel oogpunt niet houdbaar”.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.