Duitsland

Weer aanrandingen tijdens jaarwisseling Duitsland

01 januari 2018

Bij het nieuwjaarsfeest rond de Brandenburger Tor in Berlijn zijn zeker tien vrouwen slachtoffer geworden van ongewenste seksuele toenadering. Zeven mensen zijn aangehouden.

In Keulen meldden negen vrouwen zich vanwege aanranding. Hier werden twee jaar geleden massaal vrouwen aangerand door groepen migranten.

Het grootste nieuwjaarsfeest van het land was in de Duitse hoofdstad. Er kwamen enkele honderdduizenden mensen op af. Bij de Brandenburger Tor was speciaal een veiligheidszone ingericht. Daar konden vrouwen terecht als ze zich onveilig voelden of waren lastiggevallen. Die zone werd bemand door medewerkers van het Rode Kruis.

Ook meldingen in Hamburg en Keulen

De maatregel was een reactie op de honderden aanrandingen tijdens de jaarwisseling twee jaar geleden in Keulen door groepen migranten. Volgens de politie zijn in Keulen dit jaar negen vrouwen aangerand. Drie verdachten zijn geïdentificeerd. Ook was er een aantal vechtpartijen. Volgens een woordvoerder waren in Keulen ‘ontzettend veel mensen’ op de been, maar was het aantal incidenten vergelijkbaar met een gewone uitgaansavond.

In Hamburg kwamen bij de politie ook een paar meldingen binnen over seksueel ongewenst gedrag. De politie in München meldde maandagmorgen geen grote incidenten.

In Leipzig greep de politie in toen feestvierders op straat vuilnisbakken en andere voorwerpen in brand staken. Veertig tot vijftig personen bekogelden de politie met stenen en flessen. Een onbekend aantal relschoppers is opgepakt.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.