buitenland

Duitse steden toneel van massa-aanrandingen tijdens jaarwisseling

04 januari 2016

In Duitsland zijn in verschillende steden op Oudejaarsavond vrouwen aangerand, beroofd en lastiggevallen door groepen mannen. Na eerdere berichtgeving over Keulen, blijken de massa-aanrandingen zich ook in Hamburg en Stuttgart te hebben voorgedaan.

Dat melden verschillende Duitse media, waaronder Bild en Focus.

Vee

De politie in Hamburg heeft melding gemaakt van zes slachtoffers van groepsaanranding op Oudejaarsavond. Vermoedelijk zijn er nog meer slachtoffers, maar hebben die uit schaamte nog geen aangifte gedaan, zegt de politie. Volgens de meldingen werden de slachtoffers ‘als vee’ opgejaagd, werden ze onder hun rokje betast en bij verzet vastgehouden.

In Stuttgart deed zich iets soortgelijks voor: daar werden twee jonge meisjes aangerand en beroofd door een groep van vijftien mannen. Volgens de politie in de Duitse stad werden de meisjes omringd, waarna de groep mannen ze betastte en van hun portemonnee probeerde te beroven.

Omstanders schoten de meisjes te hulp, waarna de daders er vandoor gingen. Achteraf bleken de meisjes van hun telefoon beroofd te zijn. Volgens de politie zijn de daders tussen de 30 en 40 jaar oud en hebben ze een Arabisch uiterlijk.

Opgesplitst

Eerder op maandag kwamen berichten naar buiten dat een groep van ongeveer 1.000 ‘zwaar beschonken mannen’ zich had opgesplitst om vervolgens tientallen vrouwen aan te randen en te beroven. De daders in Keulen werden tevens omschreven als ‘Noord-Afrikaans en Arabisch’ en ‘compleet ontspoord en agressief’.

Bij deze massa-aanranding werd minstens één vrouw ook verkracht. In totaal hebben in Keulen zestig vrouwen aangifte gedaan van de gebeurtenissen op Oud en Nieuw, maar de politie vermoedt dat er in totaal minstens tachtig slachtoffers geweest zijn.

De Duitse politiecommissaris Wolfgang Albers omschreef de Keulse massa-aanranding als ‘een volledig nieuwe dimensie van geweld’. Vooralsnog is er nog geen officiële link gelegd tussen de verschillende incidenten.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.