Premium Lock Regeling voor de ‘leasefiets’ minder eenvoudig dan hij lijkt

19 september 2018Leestijd: 4 minuten
De heilzame werking van fietsen wordt vaak onderschat

Werkgevers kunnen vanaf 2020 makkelijker een ‘fiets van de zaak’ verstrekken aan hun werknemers. De regels voor een fiets van de zaak worden gelijkgetrokken met die voor leaseauto’s, er gaat ook voor een ‘leasefiets’ een fictieve bijtelling gelden. Maar is de regeling wel zo eenvoudig?

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Met de nieuwe regeling hoeft een werkgever geen ingewikkelde berekeningen meer te maken om het werkelijke privévoordeel van een leasefiets vast te stellen.

Volgens de Wet Fiscale vergroeningsmaatregelen 2019 blijven de btw-regels voor het privégebruik van een leasefiets echter hetzelfde. De beperkingen in de btw-aftrek voor een fiets van de zaak gelden dus ook onder de nieuwe regeling.

Door aan te sluiten bij de regeling voor leaseauto’s gaan bovendien alle knelpunten van deze regeling nu ook gelden voor de leasefiets.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.