Premium Lock Snel wil de ‘leasefiets’ gaan stimuleren

20 maart 2018Leestijd: 2 minuten

Forenzen maken sinds het verdwijnen van de fietsregeling steeds meer gebruik van de auto voor woon-werkverkeer. De regels voor een ‘leasefiets’ zijn namelijk nogal complex.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Staatssecretaris Menno Snel van Financiën wil een leasefiets hetzelfde gaan behandelen als een leaseauto. Er komt een fictieve bijtelling voor het privégebruik van een fiets van de werkgever, het percentage wordt nog vastgesteld.

De nieuwe regeling wordt opgenomen in het Belastingplan 2019, en kan dan vanaf 2020 gaan gelden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.