belastingontwijking Premium Corner

Trustkantoren moeten cliëntenonderzoek verbeteren

07 maart 2018Leestijd: 3 minuten

Bij belastingontwijking wordt geregeld gebruik gemaakt van trustkantoren. Daarom wordt het toezicht binnenkort verder aangescherpt, en krijgen trustkantoren meer verplichtingen.

Meld u hier gratis aan voor de Elsevier Weekblad Belasting Update, de wekelijkse nieuwsbrief met het laatste fiscale nieuws, analyses, achtergronden en commentaren. Elke vrijdag in uw postvak.

Een trustkantoor moet vaststellen voor wie zij werkt, anders mag het kantoor geen trustdiensten verlenen.

Dit verplichte ‘cliëntenonderzoek’ blijft niet beperkt tot de vennootschap waarvoor diensten worden verricht. Het trustkantoor moet ook vaststellen wie er uiteindelijk achter de vennootschap zit.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.