Tassenmerk Launer brengt aandenken Thatcher op de markt

01 oktober 2013Leestijd: 1 minuut

Het tassenmerk Launer brengt een ode aan de voormalig Britse premier Margaret Thatcher. De ‘Maggie Range’ is een lijn met aandenken aan Thatcher, waaronder haar favoriete handtas, de ‘Adagio’.

De collectie is een initiatief van de Conservatieve partij en bevat de meest iconische foto’s en kenmerkende uitspraken van Thatcher.

Iconisch

De originele Adagio, die omgerekend 1.366 euro kost, is een kenmerkend voor de stijl van ‘The Iron Lady’. De tas werd dusdanig met Thatcher geassocieerd, dat de verkoop van de tas met 53 procent steeg na haar overlijden in april.

De partij verwacht dat de tassen als warme broodjes over de toonbank gaan en daarom is meteen een nieuwe hoeveelheid besteld bij de leverancier. De draagtas is deze week voor ruim 4 euro in de aanbieding. Naast de draagtas zijn ook mokken, T-shirts en ansichtkaarten te koop in de Maggie’s Shop’ pop-up winkel.

Queen Elizabeth

Thatcher was niet de enige die een voorliefde had voor de Launer-tas. Eerder bracht koningin Elizabeth een hype op gang met de een uitvoering van het tassenmerk.

Nadat zij met de Launer London op het huwelijk van prins William en Kate Middleton gezien werd, maakte het merk ook een forste omzetstijging mee.