Michael Schumacher stabiel, maar niet buiten levensgevaar

04 januari 2014Leestijd: 1 minuut

Voormalig autocoureur Michael Schumacher is nog steeds niet buiten levensgevaar. Zijn gezondheidstoestand is wel stabiel.

Dat heeft zijn manager Sabine Kehm zaterdag laten weten, waarmee ze geruchten ontkracht dat Schumacher herstellende zou zijn. Voormalig Formule 1-coureur Philippe Streiff suggereerde onlangs dat Schumacher buiten levensgevaar zou zijn.

Nog steeds in coma

‘Michael blijft in kritieke toestand, maar is wel stabiel. We willen graag benadrukken dat alle informatie over zijn herstel die niet van zijn artsen of van ons als management komt, als onbetrouwbaar moet worden gezien,’ heeft zijn manager laten weten. Schumacher wordt nog altijd kunstmatig in coma gehouden in het ziekenhuis in Grenoble.

Camerabeelden

De omstandigheden van het ski-ongeluk van vorige week zondag, waarbij de zevenvoudig Formule 1-kampioen ernstig hersenletsel opliep, worden nog steeds onderzocht door de Franse politie. Zijn veertienjarige zoon, met wie hij aan het skiën was, zou inmiddels zijn ondervraagd.

De familie van Schumacher heeft zijn helm, met daarin een camera, overgedragen aan de Franse autoriteiten. De politie hoopt met behulp daarvan meer duidelijkheid te krijgen over het ongeluk. Mogelijk is het ski-ongeval gefilmd.